اخبار

مسئولان دانشگاه لرستان با دانشجویان اهل افغانستان، به‌خاطر زلزله‌ی این کشور، دیدار و همدردی کردند

۱۴۰۱/۰۴/۰۳

سرپرست دانشگاه لرستان، معاون دانشجویی و مدیر گروه همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه، با حضور در جمع دانشجویان اهل افغانستان، همدردی خود را به‌خاطر زلزله‌ی اخیر این کشور، ابراز کردند.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، صبح روز جمعه، سوم تیرماه، دکتر علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان، دکتر سیدحسام‌الدین حجازی، معاون دانشجویی، دکتر غلام‌حسین حسینی، مدیر گروه همکاری‌های علمی بین‌المللی و علی زارعی، مدیر امور دانشجویی، با حضور در سرای دانشجویی (خوابگاه) شهید سلیمانی که محل اسکان دانشجویان غیرایرانی (خارجی) دانشگاه لرستان است، با دانشجویان افغان دانشگاه، به‌خاطر وقوع زلزله‌ی اخیر کشور افغانستان، ابراز همدردی کردند.

ایران و افغانستان؛ ملت‌هایی برادر با اشتراکات فراوان

دکتر نظری، سرپرست دانشگاه لرستان، در جمع دانشجویان گفت: «ملت ایران و افغانستان دارای اشتراکات فراوان تاریخی، دینی، مذهبی و فرهنگی هستند و ما همدردی خود را با ملت همسایه، دوست و برادر افغانستان به‌ویژه دانشجویان اهل کشور افغانستان که در دانشگاه لرستان مشغول به تحصیل هستند اعلام می‌کنیم».

دکتر نظری، تشریح کرد: «ما خود را با ملت‌های مسلمان از جمله افغانستان، یک خانواده می‌دانیم و آماده هستیم در چارچوب وظایف و اختیارات دانشگاه، در رابطه با زلزله‌ی اخیر، هر نوع کمکی از دانشگاه برمی‌آید انجام بدهیم».

وی بیان کرد: «باید کوشش کرد با تقویت زیرساخت‌های علمی و تکنولوژیک با محوریت دانشگاه‌ها و اقدامات دانش‌بنیان، در زمینه‌ی استحکام ساختمان‌ها و بناها به گونه‌ای عمل کرد که چنانچه پدیده‌ی زلزله رخ داد کمترین آسیب‌ها را به‌دنبال داشته باشد».

سرپرست دانشگاه لرستان اظهار داشت: «یکی از برنامه‌ریزی‌های نظام سلطه آن است که علم و دانش در کشورها به‌ویژه کشورهای مسلمان، رواج پیدا نکند تا این کشورها عقب نگه‌ داشته شوند».

دکتر علی نظری، ادامه داد: «گاهی برخی جنگ‌ها نیز همچون جنگ‌های افغانستان از سوی نظام سلطه، طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند تا کشورها، ثبات، امنیت و آرامش نداشته باشند و در نتیجه، در عرصه‌های علم و دانش نیز نتوانند به اقتدار کافی برسند».

دکتر نظری، توضیح داد: «کشورهای جهان اسلام باید همبستگی بین خود را افزایش بدهند و در همه زمینه‌ها، از جمله حوزه‌های علم و دانش، به همدیگر، یاری‌رسانی کنند».

وی، تصریح کرد: «خوشحالیم از اینکه دانشگاه لرستان، زیرساخت‌های کافی برای تحصیل دانشجویان خارجی را داراست».

رکن اساسی تمدن اسلامی، علم و دانش است

دکتر سیدحسام‌الدین حجازی، معاون دانشجویی دانشگاه لرستان در جمع دانشجویان افغان، ضمن تسلیت به‌خاطر زلزله‌ی کشور افغانستان، گفت: «علم و دانش از ارکان مهم تمدن اسلامی است که جهان اسلام بایستی بیش از پیش به تقویت و گسترش آن بپردازد».

دکتر حجازی، توضیح داد: «با نهادینه‌شدن علم و دانش در جوامع، می‌توان بسیاری از مشکلات را رفع کرد و بسیاری از آسیب‌ها را کاهش داد».

وی، اظهار داشت: «دانشجویان کشور افغانستان، مهمان ما هستند و ما هر کاری که از دستمان برآید برای کمک به ملت دوست و برادر افغانستان، انجام می‌دهیم تا مشکلات و رنج‌های این کشور، کاسته شود».

در کنار ملت افغانستان هستیم

دکتر غلام‌حسین حسینی، مدیر گروه همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه لرستان در این دیدار، گفت: «ما خود را در کنار ملت مسلمان، همسایه و برادر افغانستان می‌دانیم».

دکتر حسینی، تشریح کرد: «زلزله در بسیاری از کشورها وجود دارد؛ مهم این است که روش‌های علمی تکیه بر علم امروزی عمران را در جوامع نهادینه شوند تا وقتی زلزله‌ای رخ می‌دهد بناها، مقاومت و استحکام سازه‌ای لازم را داشته باشند».

وی، تحلیل کرد: «کشورهایی همچون ژاپن که یک کشور زلزله‌خیز است با به‌کارگیری روش‌های علمی و تکنولوژیک، خسارت‌های ناشی از زمین‌لرزه‌ها را به‌طرز قابل توجهی کاهش داده‌اند».

مدیر گروه همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه لرستان افزود: «این نکته اهمیت دارد که کشورهای جهان اسلام با حفظ و تقویت هویت‌های ملی، دینی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی خود، همکاری‌های دانشگاهی و علمی با یکدیگر را گسترش بدهند تا در همه ابعاد، شاخص‌های پیشرفت، ارتقاء یابند».

گفتنی است در این دیدار، دانشجویان افغان دانشگاه لرستان، موضوعات مختلف مرتبط با زلزله‌ی اخیر کشور افغانستان را بیان کردند.

همچنین با تلاوت آیاتی از قرآن کریم، به درگذشتگان زلزله‌ی اخیر افغانستان، ادای احترام شد.

زلزله‌ی اخیر 6 ریشتری در کشور افغانستان، تاکنون، بیش از 3 هزار و 500 کشته و زخمی برجای گذاشته است.

در حال حاضر، بیش از 140 دانشجوی غیرایرانی (خارجی)، در دانشگاه لرستان، مشغول تحصیل هستند.

گزارش تصویری

۱۴۰۱/۰۴/۰۳ - ۱۶:۵۱
۲۹۳ بازدید