بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا چه وقت است؟
بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا چه وقت است؟
بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا، زمانی است که هنوز این ویروس در جامعه منتشر نشده است، یعنی می توان گفت که ماه های مهر و آبان، زمان تقریبا مناسب تری برای تزریق واکسن آنفلوآنزا است، اما این حرف اصلا به این معنی نیست که در ماه های دیگر نباید این واکسن تزریق شود.
واکسن آنفلوآنزا
درحالی که در شبکه های مجازی، مطالب مختلفی درخصوص زمان مناسب برای تزریق واکسن آنفلوآنزا مطرح می شود، اما یک متخصص عفونی درباره بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا تاکید دارد که نباید شهروندان در این خصوص به اینگونه مطالب غیر علمی استناد کنند.
دکتر شروین شکوهی، متخصص بیماری های عفونی خاطرنشان کرد: معمولا ویروس آنفلوآنزا بین ماه های آبان و آذر هر سال ظهور پیدا می کند و تا حدود دو ماه بعد هم می ماند.
به گفته این استاد دانشگاه، بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا، زمانی است که هنوز این ویروس در جامعه منتشر نشده است، یعنی می توان گفت که ماه های مهر و آبان، زمان تقریبا مناسب تری برای تزریق واکسن آنفلوآنزا است، اما این حرف اصلا به این معنی نیست که در ماه های دیگر نباید این واکسن تزریق شود.
وی تاکید کرد: البته این زمان ها هم کاملا تقریبی است، درواقع علمی ترین حرف این است که بگوییم بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا قبل از شیوع این ویروس است. پس از تزریق واکسن نیز تقریبا حدود دو هفته طول می کشد که ایمنی در برابر ویروس آنفلوآنزا ایجاد شود.
شکوهی با یادآوری این مطلب که این زمان ها فقط برای افراد سالم است، یادآور شد: بیماران مزمن که مشکلات زمینه ای دارند یا افرادی که با کاهش سطح ایمنی بدن مواجهند، در هر فصلی باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند و درباره آنها دیگر این زمان های تقریبی که پیشتر گفته شد، مطرح نیست.
وی خاطرنشان کرد: این تصور هم که با تزریق واکسن آنفلوآنزا، دیگر فرد به بیماری سرماخوردگی مبتلا نمی شود، استدلالی کاملا غیرعلمی است، زیرا این واکسن فقط برای مقابله با بیماری آنفلوآنزا است.
چه کسانی باید واکسن آنفلوآنزا بزنند؟
دبیر انجمن پزشکان کودکان با اشاره به اینکه استفاده از واکسن آنفلوآنزا در کشور برای همه ضرورت دارد، گفت: عفونتهای تنفسی بیشترین بیماری شایع میان کودکان ایرانی است.
تزریق واکسن آنفلوآنزا
محمدرضا بلوساز در رابطه با استفاده از واکسن آنفلوآنزا اظهار داشت: استفاده از این واکسن در کشور برای همه ضروری است ولی از آنجایی که تعداد افراد زیاد بوده و گروههای پرخطر نیز وجود دارند اولویت استفاده با کودکان زیر 5 سال و افراد بالای 60 سال است.
وی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوآنزا در کشور گران است و مردم باید هزینه آن را خودشان پرداخت کنند، افزود: افرادی که مبتلا به بیماریهای قلبی، تنفسی، خونی، کلیوی، مزمن و نقص ایمنی هستند باید استفاده از واکسن آنفلوآنزا را مورد توجه خود قرار دهند.
دبیر انجمن پزشکان کودکان ادامه داد: کودکان زیر 6 سال نیاز به دو واکسن آنفلوآنزا در سال و کودکان بالای 6 سال، سالانه یکبار در سال به این واکسن نیاز دارند.
بلورساز در رابطه با برندهای تائید شده واکسن آنفلوآنزا بیان داشت: برندهای هلندی این واکسن مورد تائید انجمن پزشکان کودکان قرار گرفته و در تمام داروخانههای کشور موجود است البته تزریق این واکسن بهتر است زیر نظر پزشک انجام گیرد.
وی در رابطه با بیشترین علت مراجعه خانوادهها به پزشک متخصص اطفال گفت: بیماریهای عفونت تنفسی همچون گلودرد، گوشدرد، سینوزیت، ذاتالریه میان کودکان ایرانی شایع است لذا به خانوادهها توصیه میکنیم به محض مشاهده علائم بیماری در کودکانشان از فرستادن آنها به مدرسه جداً خودداری کنند.
دبیر انجمن پزشکان کودکان تصریح کرد: واکسیناسیون کامل کودکان ضرورت دارد همچنین نوشیدن مایعات فراوان و مراجعه سریع به پزشک اطفال در جلوگیری از شیوع بیماریهای تنفسی میان کودکان لازم است.
چه کسانی نباید واکسن آنفلوآنزا بزنند؟
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی استان زنجان گفت: افرادی که سابقه حساسیت به زرده تخم مرغ دارند از تزریق واکسن آنفلوآنزا باید خودداری کنند.
دکتر محمدرضا صائینی با تاکید بر اینکه برخی افراد باید از تزریق واکسن آنفلوآنزا پرهیز کنند، افزود: افرادی که سالهای گذشته نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا حساسیت نشان داده اند نیز باید از تزریق آن خودداری کنند.
وی گفت: زرده تخم مرغ محیط کشت واکسن آنفلوآنزای انسانی است و بر این اساس تزریق واکسن آنفلوآنزای انسانی به افراد با سابقه حساسیت به تخم مرغ توصیه نمی شود.
صائینی افزود: گروههای هدف و پرخطر شامل افراد بالای 65 سال، کودکان، زنان باردار، مبتلایان به بیماری های قلبی، بیماری های مزمن ریوی، آسم، افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه و کسانی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا مبادرت کنند.
وی گفت: دیگر گروه های سنی بین شش تا 50 سال که به هیچ نوع بیماری مبتلا نیستند، نیز می توانند با هدف ارتقا ایمنی بدن از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند اما این نیز نباید شکل افراطی به خود بگیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان افزود: افزایش ایمنی بدن کمک فراوان به عدم ابتلا به بیماری های مختلف به ویژه آنفلوانزا می کند.
وی اتخاذ تدابیر لازم از سوی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی این استان در صورت بروز هرگونه موارد مشکوک به بیماری آنفلوآنزا در استان را یادآور شد و گفت: برای پیشگیری از این نوع بیماری آموزش های لازم به گروههای هدف به ویژه موارد و نکات مهم از طریق رسانه های گروهی اعلام شده است.
صائینی افزود: علاوه بر آن امکانات لازم در سطح بیمارستان های این استان برای مقابله با موارد احتمالی و انجام اقدامات درمانی لازم فراهم شده است. آنفلوآنزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه تظاهر می کند.سرفه اغلب شدید و برای مدتی ادامه می یابد ولی سایر نشانه های بیماری بعد از دو تا هفت روز خود به خود بهبود می یابد.
ایرنا
از روبوسی با عزیزانی که از سفرهای خارجی مخصوصا سفرهای زیارتی بازگشته اند اجتناب کنید .